Thursday, December 16, 2010

aku, auralife dan enfamama...

hai. ececeh.. hai hai la pulak. saya baru balik dari kampung mr.D. lepas tu jalan jalan. dah 5 bulan kawen, ni baru boleh tengok wayang. hahaha. tak kisahlah.
sejak dua menjak ni, saya rasa tenang sikit. tak pastilah sebab apa. rasa macam hati ni lapang sikit. tak berapa semak. suratan atau kebetulan, masa saya online kat satu website, saya terbaca la iklan perfume auralife. saya tengok botol kecik tu dan saya rasa saya pernah beli dengan kawan saya masa dekat um dulu. saje je beli nak support member bisnes kan, saya pakai pun nak ambik bau je lepas tu tak pakai langsung sah. sebab saya terlalu banyak perfume yang saya sendiri tak pakai. beli je rajin. membazir je. biasanya saya pakai miss dior bila dah nak abis, saya pun bankrap, saya pakai hentam je mana yang tercapai. berbalik pasal auralife... bila saya baca balik fungsi dan kebaikan perfume yang saya ada tu, saya pun bukak kotak perfume yang saya tak usik lama dah sejak pregnant. saya test la kat adik saya yang terlalu ligat tu. aik? dia boleh pulak jadi calm dan tertido. saya uji lagi esok, pun sama. lepas tu saya tak sembur dah kat dia. tapi dia ligat balik.. aih ni memang nak kena sembur ni, lama tu dia macam duk diam diam je, tak ligat mana dah. suka hati saya. saya pun sembur kat saya sekali. sebab tu lah saya rasa saya dah tak semak sangat. tak cepat marah sangat. rasa rasa ada kaitan ke tak dengan auralife tu? entah la.. sekarang ni saya sendiri pun rajin bawak perfume tu ke mana mana. hihi. tapi saya ingat la tip yang kawan saya bagi dulu tu masa nak pakai perfume ni, dia kata kena pakai kat tangan kanan, pastu selawat dan niat la. dengan izinNya adalah kebaikan yang kita dapat.

susu. saya minum susu? tak logik. susu tepung. lagi tak logik. sangat memualkan. sebut perkataan susu pun kembang tekak. ini bukan sejak dua menjak ni, tapi sejak azali lagi saya bencikan susu. susu tepung. apebenda yang saya rasa ada kandungannya susu tepung, mintak maaf, saya akan muntahkan semula. tapi tadi, saya terpaksa mengalah dan beli satu susu tepung yang bernama ENFAMAMA. ni semua sebab tak tahan kena paksa, kena marah kena nasihat kena tegur. saya cari perisa mocha. macam tak ada je kat malaysia ni. mengada betul saya. yang ada perisa coklat. vanilla. kenapa tak minum anmum? entah... saya tak berapa suka la yang terlalu biasa. "minumlah anmum.." kata orang itu. "awak minum susu anmum ke.... ok jugak tu" kata orang ini. busan betul. cubalah bagi nama susu lain. tak nak taknak. saya taknak minum anmum. asal mengandung je, anmum.. anmum... saya cari lain, saya cari dalam tenet, dalam majalah.. akhirnya saya tertarik nak cuba S-26 MAMA atau ENFAMAMA. bila dah ada kekuatan, saya beli jugak susu tu... tu pun dah nak berkelahi dengan mr.D... hehehe... saya pilih ENFAMAMA. coklat. mocha takde ye. jangan harap. so, lepas tu saya pun buat baik la nak try minum.. Allah.... sungguh meloyakan. satu sudu pun ambik masa satu minit untuk lalu ke tekak saya. macam mana nak abiskan satu gelas? atau spesifik lagi.... satu tin????? oh tidak....

2 comments:

keryoki said...

finally..
boleh komen kat blog kamu..

ieja said...

heh. komen lah.

Thursday, December 16, 2010

aku, auralife dan enfamama...

hai. ececeh.. hai hai la pulak. saya baru balik dari kampung mr.D. lepas tu jalan jalan. dah 5 bulan kawen, ni baru boleh tengok wayang. hahaha. tak kisahlah.
sejak dua menjak ni, saya rasa tenang sikit. tak pastilah sebab apa. rasa macam hati ni lapang sikit. tak berapa semak. suratan atau kebetulan, masa saya online kat satu website, saya terbaca la iklan perfume auralife. saya tengok botol kecik tu dan saya rasa saya pernah beli dengan kawan saya masa dekat um dulu. saje je beli nak support member bisnes kan, saya pakai pun nak ambik bau je lepas tu tak pakai langsung sah. sebab saya terlalu banyak perfume yang saya sendiri tak pakai. beli je rajin. membazir je. biasanya saya pakai miss dior bila dah nak abis, saya pun bankrap, saya pakai hentam je mana yang tercapai. berbalik pasal auralife... bila saya baca balik fungsi dan kebaikan perfume yang saya ada tu, saya pun bukak kotak perfume yang saya tak usik lama dah sejak pregnant. saya test la kat adik saya yang terlalu ligat tu. aik? dia boleh pulak jadi calm dan tertido. saya uji lagi esok, pun sama. lepas tu saya tak sembur dah kat dia. tapi dia ligat balik.. aih ni memang nak kena sembur ni, lama tu dia macam duk diam diam je, tak ligat mana dah. suka hati saya. saya pun sembur kat saya sekali. sebab tu lah saya rasa saya dah tak semak sangat. tak cepat marah sangat. rasa rasa ada kaitan ke tak dengan auralife tu? entah la.. sekarang ni saya sendiri pun rajin bawak perfume tu ke mana mana. hihi. tapi saya ingat la tip yang kawan saya bagi dulu tu masa nak pakai perfume ni, dia kata kena pakai kat tangan kanan, pastu selawat dan niat la. dengan izinNya adalah kebaikan yang kita dapat.

susu. saya minum susu? tak logik. susu tepung. lagi tak logik. sangat memualkan. sebut perkataan susu pun kembang tekak. ini bukan sejak dua menjak ni, tapi sejak azali lagi saya bencikan susu. susu tepung. apebenda yang saya rasa ada kandungannya susu tepung, mintak maaf, saya akan muntahkan semula. tapi tadi, saya terpaksa mengalah dan beli satu susu tepung yang bernama ENFAMAMA. ni semua sebab tak tahan kena paksa, kena marah kena nasihat kena tegur. saya cari perisa mocha. macam tak ada je kat malaysia ni. mengada betul saya. yang ada perisa coklat. vanilla. kenapa tak minum anmum? entah... saya tak berapa suka la yang terlalu biasa. "minumlah anmum.." kata orang itu. "awak minum susu anmum ke.... ok jugak tu" kata orang ini. busan betul. cubalah bagi nama susu lain. tak nak taknak. saya taknak minum anmum. asal mengandung je, anmum.. anmum... saya cari lain, saya cari dalam tenet, dalam majalah.. akhirnya saya tertarik nak cuba S-26 MAMA atau ENFAMAMA. bila dah ada kekuatan, saya beli jugak susu tu... tu pun dah nak berkelahi dengan mr.D... hehehe... saya pilih ENFAMAMA. coklat. mocha takde ye. jangan harap. so, lepas tu saya pun buat baik la nak try minum.. Allah.... sungguh meloyakan. satu sudu pun ambik masa satu minit untuk lalu ke tekak saya. macam mana nak abiskan satu gelas? atau spesifik lagi.... satu tin????? oh tidak....

2 comments:

keryoki said...

finally..
boleh komen kat blog kamu..

ieja said...

heh. komen lah.