Tuesday, March 15, 2011

hati ke hati.

haruskah aku merindu. memanglah harus.... MR.D dah offline. tinggallah aku di darat ini bersama kesaratan. heee..
dimaklumkan bahawa Mr.D balik selepas tarikh due. mungkin seminggu selepas tu. mungkin 2 hari selepas tu. yang pastinya ada perkataan selepas. oh. haruskah? haruss.. tuntutan kerja. :) :)
oleh sebab 90% barang baby dah siap, barang ibu baby pon dah siap sikit sikit, jadi tak ada masalah rasanya.
yang jadi problema sekarang ni, apa pasal aku suka sangat tidur? 24jam sehari, 20 jam masa tidur. haruskah? tak harus... itu tidak baik. tapi nak buat macam mana. tuntutan mata. haish. mana boleh macam tu. patutlah badan aku gemok semacam je. hidup makan tidur makan tidur keluar pergi bank. banyak sangat urusan bank aku ni. biasalah gaya orang banyak duit. hahahahaaa... setiap hari muka aku je kat maybank, cimb bank. baguskan? *tak baik menipu* hahaaaa... gelak la sorang sorang. ^_^

haish. apa aku nak buat sekarang ni yep. makn sudah, tidur sudah, takkan nak tidur lagi, celik la kejap... nanti baru cari katil. senang cakap aku seang boring. kalau ada huzaidie suami tersayang itu, boleh jugak kacau. walaupun dia kat atas kapal, selagi aku boleh contact dia, sms dia, call dia, mengada nak pergi kat port tu jumpa dia, aku rasa taklah boring sangat. bawak 10 jeput pisang pon kecoh nak hantar sampai port. mengada kan? itu tanda sayang. dah suami kata nak makan, 10 pun, masuk mulut jugak. telan jugak. yang paling penting, aku ni dapat tengok dia jugak. hahaaa...

agak agak apa akan berlaku selepas 6 minggu dari sekarang. adakah perut aku dah kembali kempis? heeee.... ^_^

aiseyyy.... aku dah kata dah. memang mengantuk! rasa nak tidur sekarang. sekarang. jahatnya perangai..... pastu nak salahkan sape kalau badan aku naik macam kena pam? mulut asyik nak makan, mata asyik nak tidur. salahkan diri sendiri la jawabnya.

kau ingat kau rajin sangat nak berdiet untuk kembali 45-47kg kau tu lepas bersalin nanti? baik kau insaf cepat sebelum baju baju yang kau idam nak pakai tu, langsung tak dapat pakai. insaflah!

2 comments:

Tihara said...

nak naik kan berat badan senang..
nak turun punye lah seksa kan

ieja said...

yep. memang senang. nak turun ni entah mampu ke x ni... :)
kena keje keras ni.

Tuesday, March 15, 2011

hati ke hati.

haruskah aku merindu. memanglah harus.... MR.D dah offline. tinggallah aku di darat ini bersama kesaratan. heee..
dimaklumkan bahawa Mr.D balik selepas tarikh due. mungkin seminggu selepas tu. mungkin 2 hari selepas tu. yang pastinya ada perkataan selepas. oh. haruskah? haruss.. tuntutan kerja. :) :)
oleh sebab 90% barang baby dah siap, barang ibu baby pon dah siap sikit sikit, jadi tak ada masalah rasanya.
yang jadi problema sekarang ni, apa pasal aku suka sangat tidur? 24jam sehari, 20 jam masa tidur. haruskah? tak harus... itu tidak baik. tapi nak buat macam mana. tuntutan mata. haish. mana boleh macam tu. patutlah badan aku gemok semacam je. hidup makan tidur makan tidur keluar pergi bank. banyak sangat urusan bank aku ni. biasalah gaya orang banyak duit. hahahahaaa... setiap hari muka aku je kat maybank, cimb bank. baguskan? *tak baik menipu* hahaaaa... gelak la sorang sorang. ^_^

haish. apa aku nak buat sekarang ni yep. makn sudah, tidur sudah, takkan nak tidur lagi, celik la kejap... nanti baru cari katil. senang cakap aku seang boring. kalau ada huzaidie suami tersayang itu, boleh jugak kacau. walaupun dia kat atas kapal, selagi aku boleh contact dia, sms dia, call dia, mengada nak pergi kat port tu jumpa dia, aku rasa taklah boring sangat. bawak 10 jeput pisang pon kecoh nak hantar sampai port. mengada kan? itu tanda sayang. dah suami kata nak makan, 10 pun, masuk mulut jugak. telan jugak. yang paling penting, aku ni dapat tengok dia jugak. hahaaa...

agak agak apa akan berlaku selepas 6 minggu dari sekarang. adakah perut aku dah kembali kempis? heeee.... ^_^

aiseyyy.... aku dah kata dah. memang mengantuk! rasa nak tidur sekarang. sekarang. jahatnya perangai..... pastu nak salahkan sape kalau badan aku naik macam kena pam? mulut asyik nak makan, mata asyik nak tidur. salahkan diri sendiri la jawabnya.

kau ingat kau rajin sangat nak berdiet untuk kembali 45-47kg kau tu lepas bersalin nanti? baik kau insaf cepat sebelum baju baju yang kau idam nak pakai tu, langsung tak dapat pakai. insaflah!

2 comments:

Tihara said...

nak naik kan berat badan senang..
nak turun punye lah seksa kan

ieja said...

yep. memang senang. nak turun ni entah mampu ke x ni... :)
kena keje keras ni.