Sunday, January 6, 2013

Stroller hayyan lagi

Cete sikit pasal stroller hayyan. Masa hayyan lahir tokder dia bagi stroller tapi pakai kejap je sebab ada problem dengan wheels dia. Pkai dalam 5 bulan je kot. Lepas tu kami beli stroller brand sweet cherry. Harga okay dalam lunhkungan RM500 je masa tu design baru sekarang dh turun sikit kot. Model SCR6. Yang ni memang betul lasak dan sangat selesa. Hayyan pun suka duduk tidur main melompat dan memanjat dalam stroller ni.  kemana2 pon kami mesti bawak stroller ni. Redah air dan pasir pantai pon pernah. Takde masalah. Bagus juga produk buatan Malaysia ni. Tapi stroller ni makan space sikit lebih2 lagi kalau kereta kecik. Tak apalah bonet kereta kami tak la kecik pon. Luas je. Sampai hari ni pon hayyan masih lagi pakai sweetcherry.

Untuk tahun baru. Mama dan papa plan macam banyak dan berjalan. Jadi kami decide untuk dapatkan satu lagi stroller. Yang swweet cherry kami akan kekalkan dalam bonet. Untuk berjalan dlm shopping complex. Setelah membuat tinjauan dan soal selidik.. Kami sepakat untuk membeli maclaren techno xt 2012 untuk anak kesayangan kami ini. Harganya RM1699. Kenapa Maclaren? Yes.. Soal selidik mendapati brand ini sangat lasak dan tahan lama. Selain mesra pengguna dan mesra baby. Ada pengguna yang menggunakan stroller Maclaren selama 7 tahun. Bagusnya. Masih kuat dan gagah lagi walaupin usianya 7 tahun. Kenapa tidak halford? Quinny? Bumbleride? Combi? Cybex? Chicco?  Atau pon brand lain yang popular? Sebab rata2 yang kami soal memberikan pendapat yang tidak baik. Quinny contohnya. Berat dan sangat tidak mesra. Mesra macam mana tak tahulah. Combi? Ringan sangat dan tidak tahan lasak. Kerana ringan akhirnya nampak tidak kukuh. Ringan salah berat pon salah. Kan? Cerewet. Kami sebenRnya mencari yang senag handle. Senang lipat lebih2 lagi dengan hanya menggunakan sebelah tangan dan pastinya mempunyai ciri2 keselamatan yang superb. Bila ditanya tokey kedai stroller pon cadangkan Maclaren. 

Ada satu kedai stroller. Aku tanya pasal maclaren techno xt 2012. Katanya belum banyak masuk pasaran Malaysia. Yang kebanyakan jual adalah techno xt 2011 dan 2010. Aish. Takkan lah nak beli yang lama sangat kan. Padahal fungsinya sama je. Cuma yang 2012 banyak la upgrade. Macam wheels dia. Handle dia. Ada head hugger tak salah aku. Lagi ada macam2 lah upgrade. Kalau yang techno.xt 2011 /2010 harganya lingkungan RM1299.

Maclaren banyak pula modelnya. Yang terbaru ialah Maclaren globetrotter. Harganya RM549 sahaja. Tapi kami tidak berkenan pula sebab tak fully reclined.
Maclaren triumph. Kami tak minat juga sebab sama macam globetrotter. Harganya RM500
Maclaren volo. Out. X lawa. Harga RM500 jugak.
So shortlist ialah maclaren quest.xlr.dan techno xt.
Techno XT adalah yang teratas.
Kenapa tidak quest 2012 yang mana cirinya sama sahaja dengan techno xt malah lebih ringan dan kecil. Entah lah. Kami pon tak paham. Tapi Kami pandang juga warnanya. Yes. Tak memikat. Harganya RM999.
Maclaren xLR. Sangat besar dan berat. Tapi warnanya cantik. Lebih2 lagi warna putih dan hijau. Tapi sizenya pula membuatkan kami tidak memilihnya. Harganya RM1799. Beza seratus sahaja.

Akhirnya Maclaren Techno XT 2012 menjadi milik Hayyan. Kami memilih hitam supaya dapat matching dengan seat liner yang akan dibeli nanti2. Inipun selepas diteliti dan dikenalpasti bahawa techno ini  confirm model 2012.

Beli stroller je pon Tapi sebenarnya mama hayyan ni mengambil masa hampir 4 bulan untuk membuat tinjauan dan keputusan. Semoga keputusan ini adalah yang terbaik untuk kami. Sekian.

2 comments:

siti farishah An said...

Nak beli barang mahal mestila survey betol2, biar tak menyesal di kemudian hari. :)

ieja said...

BETUL DAN MACLAREN NI MMG TERBAIK! XDE NYESAL BELI YG NI... BOLEH SUGGEST KAT KAWAN2 PON... ANAK PON NMPK SGT SELESA DUK DALAM NI..

Sunday, January 6, 2013

Stroller hayyan lagi

Cete sikit pasal stroller hayyan. Masa hayyan lahir tokder dia bagi stroller tapi pakai kejap je sebab ada problem dengan wheels dia. Pkai dalam 5 bulan je kot. Lepas tu kami beli stroller brand sweet cherry. Harga okay dalam lunhkungan RM500 je masa tu design baru sekarang dh turun sikit kot. Model SCR6. Yang ni memang betul lasak dan sangat selesa. Hayyan pun suka duduk tidur main melompat dan memanjat dalam stroller ni.  kemana2 pon kami mesti bawak stroller ni. Redah air dan pasir pantai pon pernah. Takde masalah. Bagus juga produk buatan Malaysia ni. Tapi stroller ni makan space sikit lebih2 lagi kalau kereta kecik. Tak apalah bonet kereta kami tak la kecik pon. Luas je. Sampai hari ni pon hayyan masih lagi pakai sweetcherry.

Untuk tahun baru. Mama dan papa plan macam banyak dan berjalan. Jadi kami decide untuk dapatkan satu lagi stroller. Yang swweet cherry kami akan kekalkan dalam bonet. Untuk berjalan dlm shopping complex. Setelah membuat tinjauan dan soal selidik.. Kami sepakat untuk membeli maclaren techno xt 2012 untuk anak kesayangan kami ini. Harganya RM1699. Kenapa Maclaren? Yes.. Soal selidik mendapati brand ini sangat lasak dan tahan lama. Selain mesra pengguna dan mesra baby. Ada pengguna yang menggunakan stroller Maclaren selama 7 tahun. Bagusnya. Masih kuat dan gagah lagi walaupin usianya 7 tahun. Kenapa tidak halford? Quinny? Bumbleride? Combi? Cybex? Chicco?  Atau pon brand lain yang popular? Sebab rata2 yang kami soal memberikan pendapat yang tidak baik. Quinny contohnya. Berat dan sangat tidak mesra. Mesra macam mana tak tahulah. Combi? Ringan sangat dan tidak tahan lasak. Kerana ringan akhirnya nampak tidak kukuh. Ringan salah berat pon salah. Kan? Cerewet. Kami sebenRnya mencari yang senag handle. Senang lipat lebih2 lagi dengan hanya menggunakan sebelah tangan dan pastinya mempunyai ciri2 keselamatan yang superb. Bila ditanya tokey kedai stroller pon cadangkan Maclaren. 

Ada satu kedai stroller. Aku tanya pasal maclaren techno xt 2012. Katanya belum banyak masuk pasaran Malaysia. Yang kebanyakan jual adalah techno xt 2011 dan 2010. Aish. Takkan lah nak beli yang lama sangat kan. Padahal fungsinya sama je. Cuma yang 2012 banyak la upgrade. Macam wheels dia. Handle dia. Ada head hugger tak salah aku. Lagi ada macam2 lah upgrade. Kalau yang techno.xt 2011 /2010 harganya lingkungan RM1299.

Maclaren banyak pula modelnya. Yang terbaru ialah Maclaren globetrotter. Harganya RM549 sahaja. Tapi kami tidak berkenan pula sebab tak fully reclined.
Maclaren triumph. Kami tak minat juga sebab sama macam globetrotter. Harganya RM500
Maclaren volo. Out. X lawa. Harga RM500 jugak.
So shortlist ialah maclaren quest.xlr.dan techno xt.
Techno XT adalah yang teratas.
Kenapa tidak quest 2012 yang mana cirinya sama sahaja dengan techno xt malah lebih ringan dan kecil. Entah lah. Kami pon tak paham. Tapi Kami pandang juga warnanya. Yes. Tak memikat. Harganya RM999.
Maclaren xLR. Sangat besar dan berat. Tapi warnanya cantik. Lebih2 lagi warna putih dan hijau. Tapi sizenya pula membuatkan kami tidak memilihnya. Harganya RM1799. Beza seratus sahaja.

Akhirnya Maclaren Techno XT 2012 menjadi milik Hayyan. Kami memilih hitam supaya dapat matching dengan seat liner yang akan dibeli nanti2. Inipun selepas diteliti dan dikenalpasti bahawa techno ini  confirm model 2012.

Beli stroller je pon Tapi sebenarnya mama hayyan ni mengambil masa hampir 4 bulan untuk membuat tinjauan dan keputusan. Semoga keputusan ini adalah yang terbaik untuk kami. Sekian.

2 comments:

siti farishah An said...

Nak beli barang mahal mestila survey betol2, biar tak menyesal di kemudian hari. :)

ieja said...

BETUL DAN MACLAREN NI MMG TERBAIK! XDE NYESAL BELI YG NI... BOLEH SUGGEST KAT KAWAN2 PON... ANAK PON NMPK SGT SELESA DUK DALAM NI..