Monday, March 24, 2014

tips kurus sebelum kahwin

hui hui huii tajuk dia kemain lagi macam lah selim sangat masa kawen kan? tapi okay lah berat 45kg kan masa kawen.

kerja kerja menguruskan badan menjadi semakin mudah bila majlis kahwin bakal diadakan pada selepas istiadat pentauliahan dan masa zaman belajar di universiti. kau jangan kahwin masa zaman sekolah pulak. pelik. boleh tapi pelik.

lagi bonus bila tinggal di kolej kediaman. haha.

makan macam kena catu. okaylah kan sebab memang kita nak kurus. kata nak sarung dress kahwin yang cantik cantik. zaman aku kahwin dulu biasa biasa je. tak de la meletop macam sekarang. jeles i. dah la pelamin pon lawa. hmm..

jenis pelahap tiba tiba nak kurus kan. tapi kena lah istiqamah. kau jangan cakap nak kurus tapi mulut kau terkumat kamit asyik mengunyah. hudoh benar.

dah la gemok. perangai tak semengah. memang tak comel langsung. kau tak payah la nak ambik hati.. "ehhh.. comel nye body dia... chubby.." buang kelaut lah nak menipu macam tu.

okay aku totally tak poernah gemok. cuma ternaik sikit body pasal masa 1st year aku terlebih makan ditengah malam. kesalahannya ialah cafe kolej dibelakang bilik. laung pon mak cik dah dengar. belum lagi hidu bau tomyam. kah kah kah..

2nd year... pindah kolej. cafe jauh. makanan kantin tak sedap. yeah!! ini kalilah! kau jangan la tamak ambik nasik mcm nak makan 3 orang. kau ambik semanis manis wanita je. makan! jangan tak makan! lepas tu kau makan mcm biasa. yang penting lagi.. kau jangan ambik ais. kau minum je air suam. aku dulu kalau mak cik sediakan air sirap suam pon aku takkan tambah ais.

lepas tu,,, sebulan aku pi training tauliah. ini pon membantu... sudahnya aku kahwin dengan berat badan ideal. 45kg. oklah tu... tak la dagu dua ke, perot boroi ke, eeii,, tak malu ke anak dara perot boyot2 lembik2... pastu sarung baju kahwin mengelipp2.. eeuuwww...

dah dah dah..  tak baik mengutuk. tapi tapi tapi... aku berjaya idealkan body utk dress tapi aku tak berjaya idealkan kulit untuk mekap. ambik kau! dah training sebulan sah sah lah hitam tahap arang.

maka dengan itu kahwin lah aku dengan kulit hitam ala ala dayang senandung. kuang kuang kuang...

okay bye.

kepada bakal pengantin yang berisi atau kulit gelap,, sebenanrnya tak perlu nak sedih sebab sekarang semua boleh!!

cari je photographer yang terbaik maka terbaiklah hasilnya dalam gambar. sebab gambar kita akn tengok. majlis kita paling lama pon 3 hari je... hahahahaaa...

jahat*
 




2 comments:

yatty said...

Tips yang menarik..:)

Saidatul Akma said...

betul! jangan amalkan ais...ais buat kan perut senang nak buncit kihkikhih..
nice sharing :)

Monday, March 24, 2014

tips kurus sebelum kahwin

hui hui huii tajuk dia kemain lagi macam lah selim sangat masa kawen kan? tapi okay lah berat 45kg kan masa kawen.

kerja kerja menguruskan badan menjadi semakin mudah bila majlis kahwin bakal diadakan pada selepas istiadat pentauliahan dan masa zaman belajar di universiti. kau jangan kahwin masa zaman sekolah pulak. pelik. boleh tapi pelik.

lagi bonus bila tinggal di kolej kediaman. haha.

makan macam kena catu. okaylah kan sebab memang kita nak kurus. kata nak sarung dress kahwin yang cantik cantik. zaman aku kahwin dulu biasa biasa je. tak de la meletop macam sekarang. jeles i. dah la pelamin pon lawa. hmm..

jenis pelahap tiba tiba nak kurus kan. tapi kena lah istiqamah. kau jangan cakap nak kurus tapi mulut kau terkumat kamit asyik mengunyah. hudoh benar.

dah la gemok. perangai tak semengah. memang tak comel langsung. kau tak payah la nak ambik hati.. "ehhh.. comel nye body dia... chubby.." buang kelaut lah nak menipu macam tu.

okay aku totally tak poernah gemok. cuma ternaik sikit body pasal masa 1st year aku terlebih makan ditengah malam. kesalahannya ialah cafe kolej dibelakang bilik. laung pon mak cik dah dengar. belum lagi hidu bau tomyam. kah kah kah..

2nd year... pindah kolej. cafe jauh. makanan kantin tak sedap. yeah!! ini kalilah! kau jangan la tamak ambik nasik mcm nak makan 3 orang. kau ambik semanis manis wanita je. makan! jangan tak makan! lepas tu kau makan mcm biasa. yang penting lagi.. kau jangan ambik ais. kau minum je air suam. aku dulu kalau mak cik sediakan air sirap suam pon aku takkan tambah ais.

lepas tu,,, sebulan aku pi training tauliah. ini pon membantu... sudahnya aku kahwin dengan berat badan ideal. 45kg. oklah tu... tak la dagu dua ke, perot boroi ke, eeii,, tak malu ke anak dara perot boyot2 lembik2... pastu sarung baju kahwin mengelipp2.. eeuuwww...

dah dah dah..  tak baik mengutuk. tapi tapi tapi... aku berjaya idealkan body utk dress tapi aku tak berjaya idealkan kulit untuk mekap. ambik kau! dah training sebulan sah sah lah hitam tahap arang.

maka dengan itu kahwin lah aku dengan kulit hitam ala ala dayang senandung. kuang kuang kuang...

okay bye.

kepada bakal pengantin yang berisi atau kulit gelap,, sebenanrnya tak perlu nak sedih sebab sekarang semua boleh!!

cari je photographer yang terbaik maka terbaiklah hasilnya dalam gambar. sebab gambar kita akn tengok. majlis kita paling lama pon 3 hari je... hahahahaaa...

jahat*
 




2 comments:

yatty said...

Tips yang menarik..:)

Saidatul Akma said...

betul! jangan amalkan ais...ais buat kan perut senang nak buncit kihkikhih..
nice sharing :)